Jézuska marketing: tippek céges karácsonyi ajándékokhoz


Mit adjunk ügyfeleinknek karácsonyra? Adjunk-e egyáltalán ajándékot? Sokan biztos azt gondolják nem ment olyan jól ez az év, válság válság hátán, és még ajándékokra is költsünk? Igen! Sőt! Pont ebben a helyzetben szinte elengedhetetlen az ajándékozás.

Gondoljunk bele, üzleti partnereink is ezen a világon élnek, ugyanazt a gazdasági helyzetet élik meg, mint mi. Köszönjük meg nekik, hogy minket választottak év közben, és nem a konkurenciát.Hogyan válasszuk ki a megfelelő ajándékot:

- Partnerünk tevékenységi köréhez illő ajándékot válasszunk. Ha csavargyárról van szó, ne wellness termékekkel kedveskedjünk!

- Válasszunk olyan ajándékot amit céges logóval el lehet látni, és igazán hasznos egész évben. Ilyen például az asztali vagy fali naptár, toll, bögre, irodaszerek.

- Külföldi partnereinknek összeállíthatunk magyaros csomagokat is, például vörösbor céges cimkével, vagy az egyik kedvencem a Gerbaud desszert doboz logózva,  persze a logózott asztali naptár mellé.

- A finom, de elfogyasztható termékeket csak kiegészítőnek adjuk, az élvezeti értékük magas, viszont múlandóak.

- Ha jól ismerjük üzletfelünket olyan ajándékot is adhatunk, ami személyesebb, nem irodai, hanem hazavihető. Ezt csak abban az esetben ajánlom, ha tényleg tudjuk mit szeret, és mi tetszik neki. Ha hibázunk, gyorsan a sarokban landolhat az ajándék.

- Nagyon aranyosak a mikulásos, szarvasos, karácsonyi mintás tárgyak is, de a karácsonyi időszaknak egyszer vége lesz. Hiába díszeleg a céges logó a karácsonyi gyertyatartón, januárban már valamelyik szekrény mélyén fog lapulni.

- Ami a legfontosabb: ne adjunk bóvlit. Olyan minőségű terméket válasszunk, ami saját cégünk színvolanának megfelelő.


Gondoljunk az ajándékozás további előnyeire:

- elmélyíti a személyes kapcsolatot a partner cég kapcsolattartójával

- a következő rendelésénél biztos eszébe fogunk jutni

- ha jól választunk ajándékot egész évben jó látható helyen lesz az irodában a mi céges logónk

Kiválasztottam pár karácsonyi katalógust, amelyből ötleteket lehet meríteni, itt láthatjátok őket.

Okozzatok örömet ügyfeleiteknek! Ne halasszátok az utolsó pillanatra!