Pálinkafesztivál rejtett kolbásszal

Ezért a plakátért nem kellett messzire mennem, az M0-ról lefordulva Budapest határában fogadott. Valószínű éppen átléptem a megengedett sebességhatárt, mert a Matrjoska babán és a szúrós szemű csikós legényen kívül nem észleltem belőle, hogy miről is van szó. De szerencsére haza utam is arra vezetett, így jól megnéztem magamnak azt a plakátot, de még mindig vezetés közben.

Pálinka és kolbászfesztivál plakát 2011


Hazáig azon töprengtem, mit keres a Matrjoska raja? – esetleg „bemagyarosítottuk”? Az apróbetűs ”vendég a vodka”-t csak az otthoni netes keresgélés után olvastam, és tisztult ki a kép előttem, mint a gondolatok egy pálinkás este másnap reggelén.
Lehet, hogy elfogult vagyok, mert Matrojska babákat gyűjtök, ezért már első látásra tetszett a plakát.

Jobban megnézve a részleteket, amit - mint tapasztaltam autóvezetés közben nem lehet – még jobb. A hangulata, a színek, ahogy a tradicionális és a modern elemek keverednek, kicsit szürreális hangulatot teremtve, nagyon el van találva.

Hagy hívjam fel a figyelmeteket ezekre a részletekre:
- Csikós legény kendője – talán Gucci, talán Prada? És a kulcs a nyakában? Vajon egy tetszetős orosz kisleánytól kapta, aki Marjoskának van álcázva?
- Piros bőrkesztyű – nagyon ott van!
- Fáról növő uborka és szőlő
- Fáról növő üvegbe zárt gyömölcs
- Háttérben a Budai Vár, mesebeli körtefa és az 5-ös kilométerkő.

A fektetett formátumú plakát még jobb, itt a lengedező búzakalász és társai egészítik ki a képet. Ezt a pálinkafesztivál weboldalán meg tudjátok nézni. Bocs, hogy nincs fotóm, de mint ahogy már írtam olyan helyen volt, hogy lehetetlen lett volna megállnom.

Tehát október 6. és 9. között vár a vár a pálinka és kolbász fesztivállal.

Ja, de hol a kolbász? Tán csak nem a csikós legény nadrágjában?

OHlala Faktor: OOOC

És egy nappal később ez történt:

Nagyot csalódtam! Sajnos csak a tegnapi poszt után találtam meg a tavalyi fesztivál plakátját. Majdnem ugyanaz, csak az olasz csajszit cserélték le a babára. Tehát semmi izgalom, - nincs orosz kislánytól kapott Gucci kendő, se szürrealista hangulat, csak lusta designerek a számítógép mögött. Persze lehet sorozatot csinálni, na de nem úgy, hogy a képen lecserélek egy-két motívumot! Ezért OHlala Faktor pontlevonás jár, marad maximum egy O! 

Íme a szóban forgó tavalyi plakát: